wtv.pl > Gwiazdy > Hanna Lis utarła nosa hejterowi? "Ktoś mi tutaj napisał, żebym się wzięła za gotowanie"
Paweł Sekmistrz
Paweł Sekmistrz 19.03.2022 08:17

Hanna Lis utarła nosa hejterowi? "Ktoś mi tutaj napisał, żebym się wzięła za gotowanie"

Hanna Lis gotuje
twitter.com/hanna_lisowa, East News/Tricolors
  • Hanna Lis zamieściła na swoim Twitterze fotografię przygotowanego przez siebie dania

  • Wpis ma być odpowiedzią na sugestię jednego z hejterów, który napisał, że dziennikarka powinna zająć się gotowaniem, zamiast udzielaniem się w mediach społecznościowych

  • O rodzaj pieprzu użytego do przyprawienia potrawy zapytał były prezes PSL Janusz Piechociński

Głos w sprawie kulinarnego dzieła Hanny Lis zabrał nawet Janusz Piechociński! 

Hanna Lis w kuchni

Nietypowy wpis pojawił się na Twitterze znanej dziennikarki Hanny Lis. Reporterka, która w swoich mediach społecznościowych zamieszcza zazwyczaj komentarze o tematyce politycznej postanowiła podzielić się z internautami... efektami swojego gotowania

Na zamieszczonym przez gwiazdę zdjęciu widzimy dwa szaszłyki w typie greckich souvlaków, składające się ze starannie przyrządzonego mięsa drobiowego oraz warzyw. Na talerzu znajdziemy również dwa rodzaje sosów, a całość ozdobiona została liśćmi mięty. 

Wśród internautów nie brak zachwytów nad kulinarnym dziełem Hanny Lis. Fani rozpływają się w pochwałach umiejętności dziennikarki, która dała się poznać z zupełnie nowej strony. Można by zastanawiać się, co było motywacją takiego "zwrotu akcji" na Twitterze reporterki. Okazuje się, że ma to być odpowiedź na jeden z hejterskich wpisów

Ktoś mi tu napisał, żebym się wzięła za gotowanie, zamiast „piep*yć na TT” - wyjaśniła Hanna Lis - I to była znakomita rada. Ugotowałam, zaraz zjem, a potem wrócę do piep*enia na Twitterze - dodała. 

Janusz Piechociński pyta o rodzaj pieprzu 

Nieoczekiwanie pod fotografią Hanny Lis pojawił się komentarz byłego prezesa Polskiego Stronnictwa Ludowego Janusza Piechocińskiego. Polityka bardzo zainteresował rodzaj pieprzu użytego przez dziennikarke do przyprawienia swojej potrawy. 

- pieprz ziołowy oczywiście ? - zapytał. 

- A w życiu! Żadnych gotowców. Mieszanka kurkumy, cynamonu, czarnego pieprzu, kminu rzymskiego, chili, kardamonu, słodkiej papryki i miażdżonych w moździerzu ziaren kopru włoskiego, kolendry oraz goździków - wyjaśniła szybko dziennikarka. 

Inny z internautów dopytywał Hannę Lis, czy przystoi jej jeść mięso, skoro piątek jest dniem, w którym katolicy powstrzymują się od jedzenia pokarmów pochodzenia zwierzęcego. 

- Jak grzeszyć, to z rozmachem! - skwitowała gwiazda. 

Źródło: twitter.com

Byłeś świadkiem zdarzenia, które powinniśmy opisać? Napisz maila na adres [email protected]. Przyjrzymy się sprawie.

Artykuły polecane przez redakcję WTV:

undefined

Tagi: Hanna Lis
Powiązane