Zupa pomidorowa przepis. (zdj. Il. ) ; Pixabay / Aline PonceŹródło: (zdj. Il. ) ; Pixabay / Aline Ponce
Wszystkie wideo autora Alan Wysocki
Autor Alan Wysocki - 4 Sierpnia 2020

Jeden składnik całkowicie odmieni smak twojej zupy pomidorowej. Gdy poznasz ten przepis, zapomnisz o dawnych nawykach

Zupa pomidorowa gości na stołach każdej Polki i każdego Polaka. Klasyczne i niezwykle proste danie cieszy się niebywałą popularnością. Okazuje się, że po dodaniu jednego, taniego składnika możemy znacznie poprawić jakość i smak potrawy.

"Królowa zup", bo tak określana jest znana wszystkim pomidorowa, może być przyrządzana na wiele sposobów. Miłośnicy tej potrawy spożywają ją niemal każdego dnia. Zwolennicy eksperymentów wykonują ją nawet w wersji wegańskiej. Niezwykle uniwersalne danie jest nie do podrobienia. Eksperci kulinarni wytykają jednak pewien błąd, który popełnił kiedyś każdy rodzic. Przez brak czasu często zastępujemy świeże pomidory gotowym koncentratem. Wiele wskazuje na to, że znacznie zaburza on smak zupy.

500 plus przejdzie całkowitą zmianę? Wreszcie poznaliśmy prawdę, rodzice powinni się dowiedzieć500 plus przejdzie całkowitą zmianę? Wreszcie poznaliśmy prawdę, rodzice powinni się dowiedziećCzytaj dalej

Zupa pomidorowa lepsza niż kiedykolwiek

Odsunięcie z procesu gotowania świeżych pomidorów może nie być najlepszym pomysłem. Mało kto zdaje sobie sprawę z różnicy, jaka powstaje po wymianie składników. Poniżej prezentujemy przepis na pyszne danie bez koncentratu. "1 litr bulionu, 1 kilogram świeżych pomidorów np. malinowych, 4 ząbki czosnku, pół średniej cebuli, łyżka masła oraz przyprawy: łyżeczka cukru i po pół łyżeczki soli i pieprzu" - informuje portal O2.pl

Beata Tyszkiewicz ujawniła wysokość emerytury po 60 latach pracy. Pozostaje tylko załamać ręceBeata Tyszkiewicz ujawniła wysokość emerytury po 60 latach pracy. Pozostaje tylko załamać ręceCzytaj dalej

Redaktorzy O2.pl wskazali też najlepszy sposób na upichcenie zupy pomidorowej. "Na patelni roztop łyżkę masła, a cebulę pokrój w kosteczkę. Dodaj na patelnie czosnek i cebulę. Podsmażaj 2 minuty. Pomidory obierz ze skórki i wytnij część po ogonku. Pomidory pokrój na ćwiartki. Kawałki pomidorów przełóż na patelnię z cebulką i czosnkiem. Podsmażaj wszystko przez 5 minut. Całą zawartość patelni przełóż go garnka z zagotowanym wcześniej bulionem. Zupę doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut na małym ogniu" - czytamy.

DZISIAJ GRZEJE: 1. Niepokojące informacje, wykryto zakażenia w dużej firmie. Zatrudnia 5 tysięcy osób 2. Chodzili za wicemarszałkiem Senatu i śledzili go. Żeby ich nie zdemaskował, jedli lody 3. Wyższe opłaty za abonament. Znamy kary dla niepłacących, za jeden odbiornik setki złotych

Zupa pomidorowa może też budzić kontrowersje. Jedni spożywają ją z ryżem, a inni z makaronem. Nie brakuje też osób preferujących jedynie sam płyn, bez żadnych dodatków. Sposób przyrządzania zależy tez o regionu i kultury w jakiej zostaliśmy wychowani. Nie zmienia to jednak faktu, że w każdym wydaniu potrwata ta pozostaje tak samo smaczna.

ZOBACZ TAKŻE:

  1. Łukasz Szumowski zapowiada ogromne zmiany dla Polaków. Mają wejść w życie jeszcze w tym miesiącu
  2. Po wejściu do Biedronki mocno się zdziwisz. Już niedługo będą zmiany w sklepach
  3. Jaka stacja była najbardziej obiektywna w czasie kampanii? Polacy zdecydowali
  4. Tak w klubach bawić się mieli polscy politycy. Nieprzyzwoity film już w sieci
  5. Polacy już zaczęli oszukiwać na bonach turystycznych. Wszystko się wydało
  6. Stan zdrowia Elżbiety Zapendowskiej coraz gorszy. Niestety, nie ma szans na poprawę
  7. Rzecznik MZ dobitnie o wakacjach Polaków. Odradza 2 miejsca

Źródło: [O2.pl]

Koniecznie obejrzyj nieziemsko prosty i szybki przepis na przepyszny posiłek!

Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj wtv.pl na: Google News