Ryba po grecku. YouTube/Kocham GotowaćŹródło: YouTube/Kocham Gotować
Wszystkie wideo autora Krystian Mowel
Autor Krystian Mowel - 25 Września 2020

Najlepszy przepis na rybę po grecku. Nikt nie przypuszczał, że to takie proste

Ryba po grecku to danie, które kojarzy nam się głównie ze świętami Bożego Narodzenia. Nie ma w tym jednak nic dziwnego, jeśli przygotowujemy ją bez żadnej okazji. Można podawać ją na zimno i na ciepło. Oto niezwykle prosty przepis na to danie.

To danie kojarzy nam się z długim czasem przygotowania, nic bardziej mylnego. Rybę po grecku można przygotować w błyskawiczny sposób. Co ważne, doskonale nada się do spożycia nawet 2-3 dni od jej przyrządzenia.

Syn Zenka Martyniuka nagrywał żonę bez jej wiedzy? Kolejne, uwłaczające szczegółySyn Zenka Martyniuka nagrywał żonę bez jej wiedzy? Kolejne, uwłaczające szczegółyCzytaj dalej

Ryba po grecku – składniki

Ryba po grecku to nie tylko sam filet, ale również bukiet aromatycznych jarzyn, które nadają tej potrawie prawdziwego smaku. Do przygotowania tego dania będzie potrzebować następujących składników: 800 g filetów białej ryby (dorsza, morszczuka, miruny, mintaja) mrożonych lub świeżych, pół kilograma marchewki, 150 g pietruszki, 100 g selera, 1 dużej cebuli, 1 małego pora, 3 szklanek wrzącej wody, 100 g koncentratu pomidorowego, natkę pietruszki do dekoracji, oleju do smażenia oraz przypraw: soli, ziela angielskiego, pieprzu, słodkiej papryki, bazylii i oregano.

Ryba po grecku – przygotowanie

Wczoraj w nocy, podczas emisji nocnych obrad parlamentu został przyłapany na dotykaniu żony. Natychmiastowa reakcjaWczoraj w nocy, podczas emisji nocnych obrad parlamentu został przyłapany na dotykaniu żony. Natychmiastowa reakcjaCzytaj dalej

Ryba po grecku swój niesamowity smak uzyskuje tylko wtedy, gdy jest odpowiednio przygotowana. Na początku rozmrażamy i osuszamy filety ryby. Kroimy na kawałki i posypujemy solą oraz pieprzem i odstawiamy. Startą marchewkę, pietruszkę i seler wrzucamy do garnka i zalewamy wrzącą wodą, gotujemy przez 15-20 minut pod pokrywką, a na koniec dodajemy ziele angielskie i listek laurowy.

DZISIAJ GRZEJE: 1. Jacek Kurski ma powody do radości. Kolejne miliony z naszych kieszeni wpłyną na konto TVP
2. Kilka miesięcy w areszcie za złamanie kwarantanny. Mieszkanka Torunia przebywa tam od maja
3. Jarosław Jakimowicz po 7 latach zdał sobie sprawę, że jest obiektem kpin. Postanowił odpowiedzieć

Rybę obtaczamy w mące i smażymy na patelni do uzyskania złotego koloru. Koncentrat pomidorowy musimy rozpuścić w szklance odlanego wywaru. Cebulę i pora w półplasterkach zeszklić na patelni i wraz z rozpuszczonym koncentratem pomidorowym dodać do garnka z resztą warzyw. Doprowadzić do wrzenia i doprawić wszystkimi pozostałymi przyprawami. W szklanym lub ceramicznym naczyniu ułożyć rybę, a na nią wyłożyć gorące warzywa. Całe danie wystudzić i pozostawić na noc w lodówce.


Źródło: [kwestiasmaku.com]

Wczoraj w nocy, podczas emisji nocnych obrad parlamentu został przyłapany na dotykaniu żony. Natychmiastowa reakcjaWczoraj w nocy, podczas emisji nocnych obrad parlamentu został przyłapany na dotykaniu żony. Natychmiastowa reakcjaCzytaj dalej

ZOBACZ TAKŻE:

  1. Setki tysięcy Polaków ze zmniejszoną emeryturą. Fatalne konsekwencje nie do uniknięcia
  2. Zofia Klepacka wywołała ogromne oburzenie w Warszawie. Poszło o plakat
  3. Sensacyjne doniesienia "Super Expressu". Szydło i Duda zakładają partię?
  4. Ostatnie Wiadomości TVP przejdą do historii. Trzeba zobaczyć samemu, co pojawiło się obok prowadzącej
  5. Piekło zamarzło. Krystyna Pawłowicz broni publicznie Lecha Wałęsy
  6. Wideo - Nietrzeźwy kierowca cysterny doprowadził do gigantycznej eksplozji kilkudziesięciu tysięcy litrów paliwa

Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj wtv.pl na: Google News