Placki ziemniaczane przepis. Zdjęcie ilustracyjne: YouTube/Anka Gotuje/29.04.14/ScreenŹródło: Zdjęcie ilustracyjne: YouTube/Anka Gotuje/29.04.14/Screen
Wszystkie wideo autora Alan Wysocki
Autor Alan Wysocki - 13 Września 2020

Najpyszniejsze placki ziemniaczane z tzw. "koronką". Chrupiące brzegi sprawią, że każdy zakocha się w tym przepisie

Placki ziemniaczane mogą być jeszcze lepsze. Przepyszna "koronka" i prosty przepis może zaskakiwać. Klasyczne danie cieszy się sympatią zarówno dzieci, dorosłych, jak i seniorów. Przedstawiamy, jak najlepiej wykonać potrawę z powszechnie dostępnym warzywem.

Nasze obowiązki zawodowe, towarzyskie, czy też rodzinne sprawiają, że często zaniedbujemy swoje podstawowe potrzeby. W dobie ciągłej pogoni za ambicjami nie patrzymy też na to, co jemy. Warto wygospodarować czas, by skorzystać z dobrodziejstw naszej, polskiej kuchni. Pospolite i proste potrawy są świetną okazją do eksperymentów oraz doskonalenia naszych umiejętności kulinarnych. Placki ziemniaczane to przede wszystkim smaczna potrawa, która powinna znaleźć się w naszych jadłospisach.

Skandaliczne sceny w Skandaliczne sceny w "Rolnik szuka żony". Prowadząca nie wytrzymała "popisów" uczestnikaCzytaj dalej

Placki ziemniaczane z przepyszną "koronką". Wiemy, jak je wykonać

Na stronie M.smaker.pl przedstawiono, jakie produkty należy przygotować do procesu smażenia placków ziemniaczanych. Prosty przepis jest przede wszystkim tani. Będziemy potrzebować: 6 ziemniaków, 1 jajko, 1 łyżka mąki pszennej, 1 mała cebula, Gałka muszkatołowa, sól, pieprz, olej do smażenia. Większość z wymienionych produktów posiadamy już w naszej kuchni. Pyszna potrawa nie stanowi poważnych wydatków dla naszych portfeli.

Debiutu w Debiutu w "Dzień dobry TVN" mogą nie zaliczyć do udanych? Posprzeczały się już w pierwszej minucieCzytaj dalej

Sekretem przepisu jest sposób ścierania placów ziemniaczanych oraz ich wielkość. Redaktorzy strony M.smaker.pl wskazują, że warzywo należy ścierać raz na dużych oczkach, a raz na średnich. Mieszany rozmiar wiórków wzbogaci walory smakowe. Do masy należy dodać jajko, sól, pieprz. Nie należy zapominać o gałce muszkatołowej i łyżce mąki. Następnie, dokładnie mieszamy zawartość garnka. Nakładamy niewielkie porcje na dobrze rozgrzanym oleju. Placki ziemniaczane zdejmujemy z patelni, gdy nabiorą złotego koloru. Osoby, które chcą uniknąć nadmiernego tłuszczu, mogą wyłożyć danie na ręczniki papierowe. Jako "koronka" może posłużyć nam gęsta śmietana z dodatkiem koperku.

DZISIAJ GRZEJE:
1. "Wiadomości" TVP znów bezstronnie? Promują Kurskiego, mocne słowa na wizji: "My nie jesteśmy, aby się cokolwiek opłacało"
2. Niebywałe pochodzenie Urbańskiego, jego mama jest z egzotycznego kraju. W Milionerach często padają pytania o jedzenie

Placki ziemniaczane są przez nas często zaniedbywane. Powszechność potrawy doprowadza do sytuacji, w której nie przykładamy się do procesu przyrządzania. Pamiętajmy, by poświęcić daniu należytą uwagę. Sztuka kulinarna nie tylko rozwija naszą kreatywność, ale działa też terapeutycznie.

Kardynał przyleciał do Polski na pogrzeb. Nie chciał spać w hotelu, wybrał schronisko dla bezdomnychKardynał przyleciał do Polski na pogrzeb. Nie chciał spać w hotelu, wybrał schronisko dla bezdomnychCzytaj dalej

ZOBACZ TAKŻE:

  1. Wyższe stawki opłat i wzrost kary do 735 zł. A kontrole przybierają na sile, do Ciebie też mogą przyjść
  2. Właśnie się zaczęło, Tłumy ludzi na ulicach. Niezbędna była pomoc ratowników medycznych
  3. Jarosław Kaczyński oszukał wyborców? Nici z obietnicy podwyżek
  4. TVN przekazał przykre informacje. Nie żyje ceniony dziennikarz
  5. Pomóż znaleźć właściciela. Agresywne psy zabiły jamniczka, tragiczne zdarzenie w Krakowie
  6. Mandat na ponad 2 miliony złotych? Rekordziście grozi również więzienie

Źrodło: [O2.pl]

Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj wtv.pl na: Google News