Kotlet schabowy. Pixabay/takedahrsŹródło: Pixabay/takedahrs
Wszystkie wideo autora Krystian Mowel
Autor Krystian Mowel - 10 Września 2020

Każdy wie jak zrobić kotlety schabowe. Jednak ten prosty trik zupełnie odmieni danie i nada mu wyrazistego smaku

Kotlet schabowy to narodowe danie Polaków. Każda gospodyni domowa ma swój własny sposób na przyrządzenie doskonałych schabowych. Jednak prezentowany przepis całkowicie odmieni ich smak i sprawi, że na nowo zachwycimy się kotletami. Oto przepis na schabowe po amerykańsku.

Tajemnicą tych kotletów jest marynowanie ich w mieszance kilku prostych składników. Przepis niewiele różni się od naszych klasycznych schabowych, jednak zastosowanie kilku prostych trików pozwala całkowicie odmienić to danie.

Tadeusz Rydzyk na politycznej wojnie. Nikt się tego nie spodziewałTadeusz Rydzyk na politycznej wojnie. Nikt się tego nie spodziewałCzytaj dalej

Kotlety schabowe po amerykańsku – składniki

Aby przygotować kotlety schabowe potrzebne nam będą następujące produkty: 6 kotletów wyciętych ze schabu środkowego lub karkowego, 2 jajka rozmiar M, 2 łyżki keczupu, 2 łyżki majonezu, 4 łyżki mąki pszennej, 1 łyżeczka granulowanej cebuli lub 1 mała cebula drobno posiekana, 1 łyżeczka granulowanego czosnku, 1 łyżeczka słodkiej papryki. Jak widać składniki do przygotowania tego dania są niezwykle proste. Większość z nich powinno znajdować się w naszej lodówce czy spiżarni.

Uwielbiany polski muzyk nagle trafił do szpitala w bardzo złym stanie. Przyjaciele proszą o modlitwęUwielbiany polski muzyk nagle trafił do szpitala w bardzo złym stanie. Przyjaciele proszą o modlitwęCzytaj dalej

Kotlety schabowe po amerykańsku – przygotowanie

Na samym początku tworzenia kotletów schabowych musimy rozbić tłuczkiem mięso, aby było cienkie i bez twardych żył. Gdy już skończymy rozbijanie, w misce roztrzepujemy jajka, dodajemy do nich ketchup, majonez i mąkę pszenną z pozostałymi przyprawami.

DZISIAJ GRZEJE: 1. Krystyna Pawłowicz miała złamane serce, a nikt o tym nie mówi. Głęboko skrywane tajemnice jej przeszłości ujrzały światło dzienne
2. Czy wrześniowa pogoda będzie sprzyjająca dla grzybiarzy? Mamy pierwsze doniesienia z lasów, wiemy gdzie grzyby rosną najbujniej

Tak przygotowaną marynatę rozprowadzamy na każdym z kotletów, układając je jeden na drugim. Całość zostawiamy w lodówce na 1-3 godziny. Gdy mięso przejdzie smakami, wyciągamy je z lodówki i pozostawiamy na 30 minut w temperaturze pokojowej. Teraz wystarczy tylko obsypać kotlety mąką tartą i wrzucić na rozgrzany olej. Smażymy je po 4 minuty z każdej strony do uzyskania złocistego koloru.

Musi zapłacić 10 tys. złotych na WOŚP. Ale Jerzy Owsiak nie chce jej pieniędzyMusi zapłacić 10 tys. złotych na WOŚP. Ale Jerzy Owsiak nie chce jej pieniędzyCzytaj dalej

Źrodło: [beszamel.se.pl]

ZOBACZ TAKŻE:

  1. Już w kolejnym roku nowe emerytury. Tysiące seniorów będzie uprawnionych, być może również ty
  2. Porażające odkrycie przed szpitalem. Martwy mężczyzna leżał w namiocie do segregacji pacjentów
  3. Jarosław Kaczyński oszukał wyborców? Nici z obietnicy podwyżek
  4. TVN przekazał przykre informacje. Nie żyje ceniony dziennikarz
  5. Pomóż znaleźć właściciela. Agresywne psy zabiły jamniczka, tragiczne zdarzenie w Krakowie
  6. Mandat na ponad 2 miliony złotych? Rekordziście grozi również więzienie

Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj wtv.pl na: Google News