Kotlet schabowy przepis. Zdjęcie ilustracyjne: Wikimedia Commons/Dmitry DzemaŹródło: Zdjęcie ilustracyjne: Wikimedia Commons/Dmitry Dzema
Wszystkie wideo autora Alan Wysocki
Autor Alan Wysocki - 9 Września 2020

Idealna panierka do kotletów schabowych bez bułki tartej. Przepis, który pokochają wszyscy

Kotlet schabowy w panierce, ale bez bułki tartej jest niezwykle ciekawym eksperymentem. Coraz więcej osób zaczyna próbować swoich sił w kuchni z niestandardowymi przepisami. Przedstawiamy, jak łatwo i szybko wykonać klasyczne danie bez jednego z podstawowych składników.

W dobie ciągłej pogoni za ambicjami często zapominamy o skupieniu się na własnych potrzebach. Zdrowe odżywianie znacznie wpływa na nasze codzienne funkcjonowanie. Gotowanie nie służy jedynie do zaspokojenia głodu. Spędzając czas w kuchni, możemy rozwinąć naszą kreatywność oraz zmysły. Coraz częściej zaczynamy eksperymentować z najróżniejszymi przepisami. Najlepszą płaszczyzną do kombinowania są najprostsze dania. Jednym z nich jest kotlet schabowy. Panierka do potrawy wcale nie musi składać się z bułki tartej.

Uwielbiany polski muzyk nagle trafił do szpitala w bardzo złym stanie. Przyjaciele proszą o modlitwęUwielbiany polski muzyk nagle trafił do szpitala w bardzo złym stanie. Przyjaciele proszą o modlitwęCzytaj dalej

Kotlet schabowy w panierce bez bułki tartej może zaskoczyć wielu smakoszy

Redaktorzy portalu "Kulinarna Polska" przedstawili, jakie składniki należy przygotować do przyrządzenia kotletów schabowych według własnego, interesującego przepisu. Niezbędne będą: cztery roztłuczone kotlety z piersi z kurczaka lub ze schabu wieprzowego, dwa jajka, szklanka mąki pszennej, czosnek granulowany, sól, pieprz, masło i olej do smażenia. Wiele z wymaganych artykułów posiadamy w naszych kuchniach. Reszta stanowi jedynie drobny wydatek.

Zmarł uwielbiany przez fanów Gienek Loska. Szczegóły pogrzebu zaskakująZmarł uwielbiany przez fanów Gienek Loska. Szczegóły pogrzebu zaskakująCzytaj dalej

Na portalu "Kulinarna Polska" przedstawiono, jak prygotować kotlety schabowe. Niezbędne będie doprawienie mięsa solą, pieprzem oraz czosnkiem. Następnie należy odstawić kotlety schabowe na 20 minut. "Kulinarna Polska" przypomina, by upewnić się, że produkt odpowiednio wchłonął przyprawy. Zamiast bułki tartej warto zastosować mąkę. Po dodatkowym obtoczeniu kotletów, smażymy je na oleju oraz maśle. Mięso smażymy dopóki nie nabierze ciemnozłotego koloru.

DZISIAJ GRZEJE: 1. Krystyna Pawłowicz miała złamane serce, a nikt o tym nie mówi. Głęboko skrywane tajemnice jej przeszłości ujrzały światło dzienne
2. Najlepsza na niepogodę surówka jesienna. Nic nie dodaje więcej sił witalnych, prawdziwa pychota

Kotlet schabowy jest daniem pospolitym i powszechnie dostępnym. Często sprawia to, że nie przykładamy się do procesu gotowania smacznego mięsa. Warto jednak poświęcić chwilę uwagi na usmażenie ich zgodnie z przedstawionym przepisem, który znacznie wzbogaci walory smakowe kotleta. Posiłek ten możemy podawać z dowolnymi surówkami, co świadczy o jego uniwersalności.

TVP nie miało szansy ocenzurować słów, które padły ze sceny w Opolu. Popularny zespół wyraził swoje wsparcie dla społeczności LGBTTVP nie miało szansy ocenzurować słów, które padły ze sceny w Opolu. Popularny zespół wyraził swoje wsparcie dla społeczności LGBTCzytaj dalej

ZOBACZ TAKŻE:

      1. Ważne zmiany w rentach i emeryturach. Uważaj na jedną kwotę, inaczej świadczenia mogą być zmniejszone lub zawieszone
      2. "Kobieta nie będzie nosiła ubioru mężczyzny". Ogromna burza o billboardy w Warszawie
      3. TVN żegna najważniejszą postać w załodze. Nagła decyzja
      4. Obostrzenia wracają, podano listę czerwonych i żółtych stref. Sytuacja robi się poważna
      5. Najgorsza wpadka w karierze Anny Popek. Słowa, które padły w programie na żywo oburzyły opinię publiczną
      6. Mandat na ponad 2 miliony złotych? Rekordziście grozi również więzienie

Źródło: [Kulinarna Polska]

Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj wtv.pl na: Google News